BAHAR DÖNEMİ STAJ İŞLEMLERİ HK.DUYURU

Yayınlanma Tarihi: 15-02-2022

BAHAR DÖNEMİ STAJ İŞLEMLERİNDE ÖĞRENCİLERİN İZLEYECEĞİ YOL HARİTASI

Sevgili Öğrencilerimiz;

Stajınıza başlamadan önce aşağıda belirtilen STAJ İŞLEMLERİ ile ilgili basamakları önce dikkatlice okumanız sonra da adım adım uygulamanız gerekmektedir. Çalışmalarınızda başarılar dileriz.

Yüksekokul Müdürlüğü

* STAJLAR

1.Grup

27 Haziran – 12 Ağustos 2022 tarihleri arasında olacaktır.

2.Grup

03 Ağustos – 16 Eylül 2022 tarihleri arasında olacaktır.

Öğrenciler isterlerse kendi bulundukları şehirlerde “İl Sağlık Müdürlüklerine,  Şehir Hastaneleri, Özel hastanelere başvurarak” staj yapabilirler.

*22 Nisan 2022 Salı Günü Saat 17.00 ‘YE KADAR STAJ EVRAKLARININ ÖĞRENCİ İŞLERİ BİRİMİNE TESLİM EDİLMESİ GEREKLİDİR.

*Staja başlayıp herhangi bir sebepten dolayı staja devam edemeyecek öğrencilerin Yüksekokul Müdürlüğüne mazeretlerini bildiren bir dilekçe ile başvurmaları gerekmekte olup, Yüksekokulumuza bilgi vermeyen öğrencilerden Sosyal Güvenlik Kurumuna ödenen ücret geri talep edilecektir.

*Staja başlamadan İş Sağlığı ve Güvenliği eğitimi 7-15 Mayıs 2022 tarihleri arasında online verilecektir. Sınav yapılarak sertifikaları almaları zorunlu olacaktır.

STAJ YERİ BELİRLEME İLE İLGİLİ İŞLEMLER:

1. “Staj Başvuru ve Kabul Formu”nun Yüksekokulumuz web sayfasından https://saglikhmyo.deu.edu.tr/staj/ çıktısı alınacaktır.
  2. Yüksekokulumuz Staj sözleşmesi https://saglikhmyo.deu.edu.tr/staj/ 3 nüsha halinde doldurulup imza işlemleri bittikten sonra 1 nüshası iş yerine 2 nüshası öğrenci işleri birimine verilmesi gerekmektedir.
  3. “Staj Başvuru ve Kabul Formu”nun staj yapılacak kurum tarafından doldurularak, Program Staj Komisyonu Üye Onayı ile Program Başkanı onayı yapıldıktan sonra Müdür Yardımcısına onay sonrası belge öğrenci işleri birimine (ön büro 113 nolu oda) teslim edilecektir.
  4. “SGK (Sosyal Güvenlik Kurumu) Öğrenci Bilgi Formu” https://saglikhmyo.deu.edu.tr/staj/ Yüksekokulun web sayfasından indirilip elektronik ortamda doldurularak, 1 adet nüfus cüzdanı fotokopisi ve yukarıda belirtilen iki belge ile birlikte belirtilen işlemler yapıldıktan sonra 4-22 Nisan 2022 tarihleri arasında imza karşılığı teslim edilecektir.

STAJA BAŞLAMA İŞLEMLERİ

1.Staja başlamadan önce Yüksekokul Öğrenci İşlerinden; Staj Karnesi ve Staj Değerlendirme Formu zarfı alınacaktır. Programlara göre staj karnesi teslim tarihleri duyuru panolarında ve Yüksekokulumuz web sayfasında duyurulacaktır.

2.“Staj Karnesi” öğrenci tarafından karnede açıklandığı şekilde doldurulacak, Staj Değerlendirme Formu ile birlikte stajın yapılacağı iş yeri sorumlusuna teslim edecektir; böylece öğrencilerimiz staja başlamış olacaktır.

3.Staj bitiminde de öğrenci iş yeri tarafından doldurulan “Staj Değerlendirme Formu”nu kapalı ve mühürlü zarf içerisinde olmak koşuluyla teslim alıp ve “Staj Karnesi” ile birlikte Yüksekokulumuz öğrenci işleri birimine 30 Eylül 2022 Cuma günü saat 17:00 ‘ye kadar bizzat öğrenci işleri ön büroya teslim edilecektir. Belirtilen tarih ve saat dışında staj dosyası kesinlikle teslim alınmayacaktır.

4.Staj sonrası “Staj Mülâkatı” yapacak programlar için; öğrencilerin ilan edilecek staj mülakat tarihlerini yine web sayfası ve duyurulardan takip etmeleri gerekmektedir.