2023 – 2024 Eğitim-Öğretim Yılı Bahar Yarıyılı Ön Lisans Programları Yatay Geçiş Başvuruları

Yayınlanma Tarihi: 10-01-2024

Yatay geçiş başvuruları https://ogrbasvuru.deu.edu.tr/login.php internet üzerinden ONLINE yapılacaktır. (Belgeleri eksik olan ve/veya tercih yapmayan adayların başvuruları değerlendirmeye alınmaz).

Yatay geçiş başvuru kılavuzu için tıklayınız

Yatay geçiş başvuru, değerlendirme ve kayıt takvimi ile açıklamalar için tıklayınız

Yatay geçiş kontenjanları için tıklayınız

Ayrıntılı bilgi için “DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ YATAY GEÇİŞ YÖNERGESİ” ni inceleyiniz

* Cumhurbaşkanı Kararı hükümleri saklı kalmak kaydıyla, yurt içi ve yurt dışı yükseköğretim kurumlarından üniversitemize yatay geçiş yapan yabancı uyruklu öğrenciler, Üniversite Yönetim Kurulu Kararı ile yurt dışından öğrenci kabul kontenjanları için belirlenen katkı payı/öğrenim ücretlerini öderler.

** Yurt dışından öğrenci kabulü kontenjanları dahilinde Türkiye’deki bir yükseköğretim kurumuna kayıt yaptırmış olup üniversitemize yatay geçiş yapan öğrenciler, Üniversite Yönetim Kurulu Kararı ile yurt dışından öğrenci kabul kontenjanları için belirlenen katkı payı/öğrenim ücretlerini öderler.

2023-2024 eğitim-öğretim yılı bahar yarıyılında yabancı uyruklu/yurt dışından öğrenci kabulü kontenjanları dahilinde kayıt yaptıran öğrencilerden alınacak öğrenim ücreti 4.500 TL’dir.